2010.10.02.
18:51

Írta: haziszappan

A kecsketej szappanokról

A kecsketej jótékony hatású különböző betegségek gyógyításában, így a bőrproblémák esetében is. Ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag (magnézium, kálium, kalcium, nátrium, foszfor, vas, A, B1, B2, B6, C, D, E, K).

A kecsketejből készült kozmetikai termékek megfelelő ápolást biztosítanak a pattanásos, ekcémás, száraz és érzékeny bőrűeknek. Mindennapi használatra ajánlottak, nem szárítják ki a bőrt. 

Az általam hideg eljárással készített kecsketej szappanok kizárólag hidegen sajtolt növényi olajokból, 30% falusi kecsketejből, 100%-os illóolajokból, és nátrium-hidroxidból állnak.

A hideg eljárással készített szappanok több hetes érlelési fázison mennek át, ezáltal a folyadék eltávozik belőlük. Ez az eljárás eredményezi a legjobb minőségű szappanokat, hiszen az összes alapanyagot alacsony hőmérsékleten dolgozom fel. Nincs hevítés, főzés, ezáltal minden értékes anyag amely hő hatására károsodhat, eredeti állapotában kerül a szappanomba.

Nátrium-hidroxid: Fémes bázis, vizes oldata erősen lúgos. Az elszappanosítási folyamat kelléke. A szaponifikáció olyan kémiai reakció, amikor a szappanhoz használt olajok összekapcsolódnak a lúggal. Ha megfelelően készítik, akkor a kész szappanban nem lesz jelen a lúg. 

Hidegen sajtolt növényi olajok: Nem tartalmaznak tartósítószereket, értékes hatóanyagai ápolják a bőrt. Bőrfiatalító, hidratáló hatásúak, vitaminokban gazdag olajok.

  • Olívaolaj
  • Napraforgóolaj
  • Kókuszolaj
  • Lenmagolaj
  • Búzacsíra olaj
  • Kukoricacsíra olaj
  • Szőlőmagolaj
  • Kakaóvaj
  • Méhviasz
  • Sheavaj

Pálmaolajat nem használok. Ha érdekel hogy miért nem, olvasd el az alábbi cikket: http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&rov=1&id=13691

Illóolajok: Csak növényekből kinyert, 100%-os tisztaságú illóolajokat használok szappanjaimhoz (bazsalikom, bergamott, citrom, citromfű, narancs, geránium, grapefruit, kamilla, levendula, mandarin, jázmin, pálmarózsa olaj, teafa ...)

Szólj hozzá!

Címkék: kecsketej szappan hideg eljárás

A bejegyzés trackback címe:

https://haziszappan.blog.hu/api/trackback/id/tr62339956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása