2010.12.30.
23:34

Írta: haziszappan

Kecsketej szappan mangóvajjal

 Egy tökéletes szappanrecept amit most meg is osztok, mert vétek lenne magamban tartani :) Kis buborékosan, krémesen habzó szappan a végeredmény. Kíváncsian várom, kinek hogy sikerül. Egyébként angol nyelvű szappankészítős oldalak nagyon jó recepteket közölnek, érdemes kutakodni. Sajnos itthon akik ezzel foglalkoznak, nagyon nem segítőkészek, tapasztalatból írom.. Szóval hajrá, segítek ha valaki elakad!!! :)

320 g kókuszvaj

280 g olivaolaj

150 g szőlőmagolaj

100 g kukoricacsíra olaj

100 g napraforgóolaj

50 g búzacsíra olaj

380 g kecsketej

140 g NAOH

Illóolaj ízlés szerint, én ehhez a szappanhoz jázmin illóolajat használtam, kb másfél evőkanálnyit, és nagyon jól érezni még a bőrön is az illatát :)

Mindegyik olaj hidegen sajtolt, jó bőrápoló tulajdonságúak, nem szárítanak. Superfat-nek mangóvajat használtam, 50 g mennyiséget. (Azt tudjuk hogy ez a rész nem szappanosodik el, így testápolóként funkcionál) 

És már megérkezett a sokat keresett szappanformám, úgyhogy fel is avattam. Kézreálló szappanokat kaptam, szeretni fogom ezt a formát, remélem más is :)

Ebből a mennyiségből 16 db kb 85-95 grammos szappanok lesznek.

És íme egy fotó a remekműről:

 

Szólj hozzá!

Címkék: olívaolaj kecsketej kókuszolaj mangóvaj kecsketej szappan bőrápoló jázmin illóolaj

A bejegyzés trackback címe:

https://haziszappan.blog.hu/api/trackback/id/tr692549546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása