2011.05.09.
19:34

Írta: haziszappan

Kecsketej szappan mézzel és zabbal

A legújabb szappanomat érett bőrre készítettem. Az alap olajok mellett (kókusz-olíva-földimogyoró) került bele szőlőmagolaj is, sok, amely gondoskodik a simább, és rugalmasabb bőrről. Superfat-nek búzacsíra olaj került bele amely karbantartja a kötőszöveteket, magas E vitamin tartalmának köszönhetően pedig a bőr öregedési folyamatának lassításában játszik nagy szerepet. A további összetevők között szerepel a méhviasz is amely nyugtatja a bőrt, a gyulladások kialakulását megakadályozza. És isteni méz illata van!!! Méz? Az is került bele. Különböző vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmaz, magas enzim és szerves sav tartalmának köszönhetően pedig fertőtlenít. Kenhetjük bőrünkre (hajunkra). Sima, selymes tapintású lesz tőle a bőrünk. A zabliszt az utolsó a sorban, ezt természetes bőrkoptatónak csempésztem a szappanomba. Igénybevett, problémás bőr hatásos ellenszere, és a házi arcpakolások egyik fő alkotóeleme. Nem mellesleg finom zabkása is készülhet belőle, kedvenc reggelim :)

2 komment

Címkék: méz olívaolaj kecsketej méhviasz kókuszolaj búzacsíra olaj zabliszt földimogyoró olaj

A bejegyzés trackback címe:

https://haziszappan.blog.hu/api/trackback/id/tr962890936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KivancsiFancsi 2011.05.29. 14:28:27

Ebből is megkaphatnám a pontos adagolást?:)
Köszi!

haziszappan · http://haziszappan.blog.hu 2011.05.29. 19:30:08

@KivancsiFancsi:
A recept megegyezik a fentebb leirttal, a kulonbseg csak annyi, hogy itt mehviaszt is tettem bele, mezet, es buzacsira olajat, ezek pontos adagolasat az olajokkal foglalkozo leirasomban talalsz. Mezbol kb 1 deci megy minden 1 kilo olajhoz, ami durvan 2 evokanal. Plussz zabliszt es egy keves zabpehely, ezeket nem szoktam kimerni.
süti beállítások módosítása